DSCN3920

Vegán Palacsinta

  • 45 perc
75%

Vegán palacsinta

Közkívánatra kimértem a hozzávalók arányait :-)

25 db palacsintához

Hozzávalók:

  • fehér liszt 60 dkg
  • bio sütőpor fél
  • egy csipet
  • citrom leve fél
  • növényi tej (én a biopontos rizsitalt használom hozzá) 5 dl
  • olaj fél dl
  • savas víz vagy szóda 8-9 dl

Szükséges eszközök:

Konyhai mérleg, kevés olaj a sütéshez, 1 tál, keverő kanál, palacsintasütő.

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a sót, a citrom levét, olajat, majd fokozatosan adagoljuk a növényi tejet és a savas vizet is. Csomómentesen elkeverjük. Majd kisütjük a palacsintáinkat.

Tetszés szerinti töltelékkel ízesítjük. Majd jóízűen megesszük.

(A legjobban sikerült töltetlékünk eddig: darált diót, nádporcukorral ízesítjük, adunk hozzá citrom levét, majd kenhető állagúra keverjük kevés rizsitallal. )

Recept nyomtatása

4 megjegyzés

  1. Az eddigi legjobb vegán palacsinta, köszönöm! Én kókusztejjel készítettem és tettem bele egy kis cukrot is. A gyerekeknek is ízlett.

    Bíró Ibolya 2017-08-25 at 12:41
  2. Ne haragudj meg, de ez egy undorító ízű és állagú tésztának nevezett akármi. Köszi, hogy kidobtam az ablakon kb 1500 Ftot meg 1 órát

  3. T. Krisztina!

    Én abban a tudatban vagyok, hogy a vegánok nem esznek fehér lisztet..!?

    Molnár Brigitta Anna 2020-01-26 at 11:31