Vega Chili Con Carne
Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étel, ha már unnánk, a gyors pasztás vacsorákat.
Hozzávalók:
- kinley bab 1 konzerv
- csemege kukorica 1 kis bio konzerv
- vöröshagyma 2 fej
- fokhagyma 2 gerezd
- paradicsom szósz 200 ml
- gomga 300 g
- só
- bors
- fűszerpaprika
- chili
- citrom leve
- olaj
- rizs és saláta a tálaláshoz
Szükséges eszközök:
Lábas, kés, vágódeszka, serpenyő.
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a lábasban kevés olajon feltesszük a tűzre pirítani, sózzuk, borsozzuk, és időnként kevergetjük. Eközben megmossuk, felaprítjuk a gombát, amit kevés olajon lepirítunk (ne sózzuk, mert túl sok levet engedne úgy, és nem pirul finomra). A hagymához 10-12 perc pirítás után, hozzá adjuk, a tisztított, felaprított fokhagymát, a chilit, és a piros fűszerpaprikát, majd hozzá adjuk még a paradicsomot is, és így főzzük kb 5-10 percig. Ekkor hozzá tesszük, a kukoricát és a babot is. Így főzzük további 10 percet. Ha szükséges utána ízesíthetjük. Ha készen van, akkor citrom levével frissíthetjük meg az ízeket, és a tetejére tálaljuk a lepirított gombát.
Rizzsel, salátával ajánlom. (Ha fogyasztunk tejterméket, adhatunk mellé natúr joghurtot is.)
(Ha több időnk van, akkor a babkonzerv helyett, mi is könnyen elkészíthetjük a főtt babot.)
Jó étvágyat kívánok hozzá:-)