DSCN4024

Vega Chili con carne

  • 30 perc
100%

Vega Chili Con Carne

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étel, ha már unnánk, a gyors pasztás vacsorákat.

Hozzávalók:

  • kinley bab 1 konzerv
  • csemege kukorica 1 kis bio konzerv
  • vöröshagyma 2 fej
  • fokhagyma 2 gerezd
  • paradicsom szósz 200 ml
  • gomga 300 g
  • bors
  • fűszerpaprika
  • chili
  • citrom leve
  • olaj
  • rizs és saláta a tálaláshoz

Szükséges eszközök:

Lábas, kés, vágódeszka, serpenyő.

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a lábasban kevés olajon feltesszük a tűzre pirítani, sózzuk, borsozzuk, és időnként kevergetjük. Eközben megmossuk, felaprítjuk a gombát, amit kevés olajon lepirítunk (ne sózzuk, mert túl sok levet engedne úgy, és nem pirul finomra). A hagymához 10-12 perc pirítás után, hozzá adjuk, a tisztított, felaprított fokhagymát, a chilit, és a piros fűszerpaprikát, majd hozzá adjuk még a paradicsomot is, és így főzzük kb 5-10 percig. Ekkor hozzá tesszük, a kukoricát és a babot is. Így főzzük további 10 percet. Ha szükséges utána ízesíthetjük. Ha készen van, akkor citrom levével frissíthetjük meg az ízeket, és a tetejére tálaljuk a lepirított gombát.

Rizzsel, salátával ajánlom. (Ha fogyasztunk tejterméket, adhatunk mellé natúr joghurtot is.)

(Ha több időnk van, akkor a babkonzerv helyett, mi is könnyen elkészíthetjük a főtt babot.)

Jó étvágyat kívánok hozzá:-)

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet