Toscán krém
4-5 főre
Hozzávalók:
- kisebb padlizsán 1 db
- cukkini (akkora, mint a padlizsán) 1 db
- vöröshagyma 1-2 fej
- paradicsom 3-4 db
- olaj 1 ek
- só
- bors
- napraforgómag darálva 100 g
- rizstejszín 100 ml
- fokhagyma 1 gerezd
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Majd a cukkinit, paradicsomot, vöröshagymát is megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk, akkorára, mint a padlizsánt. Egy tálban, megsózzuk, olajozzuk, jól összeforgatjuk a kezünkkel, és tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 50-60 perc alatt, készre-puhára sütjük.
Ha megsült, egy tálba/lábasba átöntjük a zöldségeket és botturmixal össze dolgozzuk, majd hozzá keverjük a rizstejszínt. Után ízesítjük sóval, borssal és 1 gerezd frissen összenyomott fokhagymával. Hozzáadjuk a darált napraforgót, azzal is elkeverjük. Melegen, langyosan és hidegen is tálalhatjuk! Nagyon finom reggelire és vacsorára is! Jó étvágyat hozzá :-)