2016-08-28 13.26.09

Toscán krém

  • 80 perc
100%

Toscán krém

4-5 főre

Hozzávalók:

  • kisebb padlizsán 1 db
  • cukkini (akkora, mint a padlizsán) 1 db
  • vöröshagyma 1-2 fej
  • paradicsom 3-4 db
  • olaj 1 ek
  • bors
  • napraforgómag darálva 100 g
  • rizstejszín 100 ml
  • fokhagyma 1 gerezd

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Majd a cukkinit, paradicsomot, vöröshagymát is megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk, akkorára, mint a padlizsánt. Egy tálban, megsózzuk, olajozzuk, jól összeforgatjuk a kezünkkel, és tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 50-60 perc alatt, készre-puhára sütjük.

Ha megsült, egy tálba/lábasba átöntjük a zöldségeket és botturmixal össze dolgozzuk, majd hozzá keverjük a rizstejszínt. Után ízesítjük sóval, borssal és 1 gerezd frissen összenyomott fokhagymával. Hozzáadjuk a darált napraforgót, azzal is elkeverjük. Melegen, langyosan és hidegen is tálalhatjuk! Nagyon finom reggelire és vacsorára is! Jó étvágyat hozzá :-)

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet