DSCN4099

Sültpaprika krémleves

  • 75 perc
100%

Sültpaprika krémleves

6 személyre

Hozzávalók:

  • vöröshagyma 3 fej
  • fokhagyma 4 gerezd
  • olaj a hagyma alaphoz
  • burgonya 2 db
  • zellergumó egy negyede
  • bors
  • chili paprika
  • piros fűszerpaprika
  • sült paprika (2 nagy üveg) 800 g
  • rizsital vagy rizstejszín 200 ml
  • növényi margarin 1 ek
  • víz

Szükséges eszközök: kés, vágódeszka, botmixer, lábas.

Elkészítés:

A megtisztított és felaprított vöröshagymát, feltesszük a lábasba pirítani, kevés olajon, enyhén sózva.

Néhány perc után hozzáadjuk a szintén megtisztított és felaprított fokhagymát.

10 percig pirítjuk még őket, majd a bele tesszük a megtisztított felaprított burgonyát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, chilivel és piros fűszerpaprikával ízesítjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi. 15 perc múlva adjuk hozzá a lecsepegtetett sült paprikát. Majd megint annyi vizet adagolunk hozzá, ami ellepi. 45-50 percig még hagyjuk főni. Majd össze turmixoljuk.

Visszatesszük a tűzhelyre és kóstolás után, utóízesítjük a fűszerekkel. Majd a rizsitallal vagy rizstejszínnel és a margarinnal krémesítjük (szükség szerint vizet adhatunk még hozzá, apránként, nehogy túl híg legyen). Megvárjuk, hogy felforrjon, és máris tálalhatjuk.

Ha szeretnénk feltétet, akkor nem túl intenzív ízű sajtot, reszelve kínálhatunk mellé, vagy egyszerű krutont. Szerintem ezek nélkül is remekül beillik az ünnepi menübe. :-)

Recept nyomtatása

1 megjegyzés

  1. Jegbe hutott edes, gyumolcsos kremleves, leheletnyi chilis utanerzettel. A kulonleges levesbetetektol nyari unnepi vacsorak tokeletes kezdofogasa.

Hagyj üzenetet