2016-01-16 17.46.43

Spenótos kifli (fetával vagy tofuval)

  • 95 perc
100%

Spenótos kifli (fetával vagy tofuval)

12 db kiflihez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • spenót (fagyasztott) 450 g
  • vöröshagyma 2 db
  • fokhagyma 3 gerezd
  • kukorica 100 g
  • olaj 1 ek
  • feta sajt vagy füstölt tofu 150 g
  • bors
  • olaj (a kenéshez) 2 ek
  • szezámmag 2 ek

Hozzávalók a tésztához:

  • fehér finom búzaliszt és még egy kevés a deszka szóráshoz 400 g + 100 g a szóráshoz
  • élesztő 12,5g
  • nádcukor 1 ek
  • víz 3 dl
  • bors

 

Szükséges eszközök: tál, lábas, nyújtódeszka, nyújtófa, bögre 2,5 dl-es, kenő ecset, tepsi.

Elkészítés:

Először az élesztőt előkészítjük. Kézmeleg vízhez keverjük a nádcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és lefedve állni hagyjuk 10 percig. Kimérjük egy tálba a lisztet, hozzá keverünk 1 tk sót és egy csipet borsot, majd az élesztős vizet is. Nagyjából 5 percig dagasztjuk, majd letakarva, félre tesszük 35 percig.

Elkészítjük a tölteléket. A fagyasztott spenótra forró vizet öntünk és állni hagyjuk. Addig a megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajjal, feltesszük egy lábasban a tűzhelyre pirulni. Folyamatosan kevergetjük, amikor elkezd kis színe lenni, akkor hozzá adjuk a felaprított fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel felöntjük. Hagyjuk megpuhulni a vöröshagymát. Amikor ezzel meg vagyunk, hozzá adjuk a csemege kukoricát, és a szűrőn lecsepegtetett spenótot. Néhány percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet és hozzá keverjük az apró kockára vágott fetát vagy a tofut.

Elővesszük a nyújtófát és a megkelt tésztát egy kicsit átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk 3 mm-es vastagságúra. Ezután 12 egyenlő részre vágjuk a tésztát. A kockák közepére átlósan szétosztjuk a tölteléket, majd a két szabadon marad sarkot, egymásra hajtjuk. Áttesszük a kifliket egy kipapírozott tepsire. Olajjal megkenjük a tetejüket és megszórjuk szezámmaggal. Még 30 percet pihentetjük a kifliket, végül 180 C°-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk is. Nagyon finom hidegen is, így kiváló tízóraira is! Jó sütést kívánok!

 

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet