Sárgarépa krémleves
4-5 személyre
Hozzávalók a töltelékhez:
- sárgarépa 10-11 db
- vöröshagyma 2 db
- fokhagyma 5-6 gerezd
- zeller gumó 1 kis db
- olaj 1 ek
- só
- bors
- szerecsendió 1 késhegynyi
- chili
- növényi margarin 1 tk
- rizstejszín 100 ml
Tálaláshoz:
- pirított szezámmag 2 tk
- lenmag 1tk
- póré, brokkoli vagy bármilyen csíra, amit szeretünk
Elkészítés:
A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon elkezdjük pirítani. Amint kezd pirulni, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zellert, sárgarépát és fokhagymát. Felengedjük, annyi vízzel, hogy jól ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket ízlés szerint. Addig főzzük amíg a zöldségek jól megpuhulnak, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges még adjunk hozzá vizet, a kellő állag elérésig. Majd adjuk hozzá a rizstejszínt és a növényi margarint, egyet még forraljunk rajta. Majd tálalhatjuk is. Ízlés szerint szórjuk meg a magvakkal és a csírával. Igazán egyszerű és finom leves :-)