2016-08-28-13-23-31

Sárgarépa krémleves

  • 60 perc
100%

Sárgarépa krémleves

4-5 személyre

Hozzávalók a töltelékhez:

  • sárgarépa 10-11 db
  • vöröshagyma 2 db
  • fokhagyma 5-6 gerezd
  • zeller gumó 1 kis db
  • olaj 1 ek
  • bors
  • szerecsendió 1 késhegynyi
  • chili
  • növényi margarin 1 tk
  • rizstejszín 100 ml

Tálaláshoz:

  • pirított szezámmag 2 tk
  • lenmag 1tk
  • póré, brokkoli vagy bármilyen csíra, amit szeretünk

Elkészítés:

A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon elkezdjük pirítani. Amint kezd pirulni, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zellert, sárgarépát és fokhagymát. Felengedjük, annyi vízzel, hogy jól ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket ízlés szerint. Addig főzzük amíg a zöldségek jól megpuhulnak, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges még adjunk hozzá vizet, a kellő állag elérésig. Majd adjuk hozzá a rizstejszínt és a növényi margarint, egyet még forraljunk rajta. Majd tálalhatjuk is. Ízlés szerint szórjuk meg a magvakkal és a csírával. Igazán egyszerű és finom leves :-)

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet