2016-01-10 17.59.02

Padlizsánkrém

  • 90 perc
100%

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • padlizsán 2 db
  • vöröshagyma 2 db
  • fokhagyma 2 gerezd
  • rizstej vagy rizstejszín 1-2 dl
  • olaj 1 ek
  • citrom leve 1 tk
  • mustár vagy őrölt mustármag 1 ek
  • bors
  • víz

Szükséges eszközök: tepsi, lábas, vágódeszka, kés, botmixer.

Elkészítés:

Első lépésben (akár előző nap) megmossuk a padlizsánt, majd egy villával össze-vissza szurkáljuk, ezzel megakadályozzuk, hogy szétdurranjon sütés közben. Végül 180 C°-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd levágjuk a csumáját, és szépen lehúzzuk a héját. Majd apróra vágjuk a padlizsánokat.

A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon, feltesszük egy lábasban a tűzhelyre. Épp annyit pirítjuk, hogy kis színt kapjon a hagyma, majd annyi vizet adagolunk hozzá, ami éppen ellepi. Ezt addig folytatjuk, amíg szinte teljesen szétfő a hagyma.

Ekkor adunk hozzá, sót, borsot, a mustárt vagy a mustármagot és a felaprított fokhagymát. Néhány percig főzzük, majd hozzá adjuk a padlizsánt is. Még 20 percet főzzük, folyamatos kevergetés mellett és apránként adagolunk hozzá némi vizet. Végül hozzá adjuk a rizstejet, vagy rizstejszínt, még egyszer felforraljuk, utóízesítjük és lezárjuk a tűzhelyet. Turmixoljuk és végül belekeverjük a citrom levét is.

Melegen és hidegen is tálalhatjuk! Jó étvágyat hozzá :-)

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet