DSCN3913

Korianderes Sárgarépa Pástétom

  • 30 perc
100%

Korianderes Sárgarépa Pástétom

Igazán finom és mégis nagyon egyszerűen elkészíthető vegán és gluténmentes pástétom. Kenyérhez kínálhatjuk reggelire és vacsorára egyaránt.

Hozzávalók:

  • sárgarépa 1 kg
  • vöröshagyma 2 db
  • pirított, darált napraforgó mag 80 g
  • mustár 1 ek
  • fokhagyma 2 gerezd
  • olaj a hagyma pirításához
  • fél citrom leve
  • ízlés szerint
  • koriander zöld ízlés szerint

Szükséges eszközök:

Konyhai mérleg, lábas, keverő kanál, botmixer, serpenyő és daráló a napraforgómag pirításához és darálásához, reszelő.

Elkészítés:

Megtisztítjuk a vöröshagymát és felaprítjuk. Megtisztítjuk a sárgarépát és lereszeljük. A vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd addig öntjük fel apránként vízzel, míg már megpuhult. Hozzáadjuk a megtisztított felaprított fokhagymát és a mustárt is, ezzel még 1-2 percig pirítjuk, majd hozzá adjuk a lereszelt sárgarépát is. Sózzuk, és kevergetjük. Ha szükséges apránként vizet adagolunk alá, míg megpuhul a répánk is. Ha ezzel megvagyunk össze turmixoljuk, és ezután adjuk hozzá a megtisztított és felaprított koriander zöldet, a fél citrom levét, a darált napraforgó magot. Szükség szerint után sózhatjuk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet