falafel

Humusz

  • 25 perc
100%

A humuszról:

Nagy kedvencem mióta rájöttem, a titkos hozzávalóra:-)

Hozzávalók: (2 fő részére)

  • csicseriborsó 1 konzerv
  • vöröshagyma 1 fej
  • fokhagyma 1 gerezd
  • sós mogyoró darálva (a titkos hozzávaló) 10 dkg
  • szezámmag darálva 5 dkg
  • citrom leve 1-2
  • oliva olaj( 1 ek a hagyma pirításához, 1 evőkanál a masszába) 2 ek
  • bors
  • koriander zöld (lehetőleg frissen)
  • rizsital vagy víz

Eszközök, amiket készítsünk elő:

botturmix (lehet sima turmix gép is) és edény, amiben elkészítjük.

Elkészítés:

A vöröshagymát előkészítjük, felaprítjuk. Az edényünkben a tűzhelyre tesszük 1 ek oliva olajjal. Elkezdjük pirítani, folyamatosan kevergetjük. Adjunk hozzá kevés sót és borsot is. Ha nagyon odakapja az alját, tegyünk alá kevés vizet és így főzzük tovább, nagyjából 8 percig, ekkor hozzáadjuk a megtisztított és összeaprított fokhagymát. Még 1-2 percig a tűzön kevergetjük, majd félre húzzuk.

Hozzáadjuk a csicserit, a darált mogyorót és szezámmagot, a maradék oliva olajat és elkezdjük össze turmixolni. Adagoljunk hozzá szükség szerint vizet vagy rizsitalt. Folyamatosan hozzá adhatjuk a citrom levét is (inkább apránként ízesítsük, nehogy savanyú legyen, de ne sajnáljuk belőle, mert igazán friss lesz tőle a krémünk). Sózzuk, borsozzuk, a végén hozzáadjuk a felaprított koriander zöldet és készre turmixoljuk. Ne legyen se kemény, se túl folyós állagú, inkább, mint egy sűrűbb főzelék.

Falafel golyóval és salátával is tálalhatjuk, de nagyon finom kenyérre kenve reggelire vagy vacsorára is.

 

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet