2016-07-30 14.15.02

Habos-Babos Süti

  • 80 perc
100%

Habos Babos Sütemény

5-6 főre

Hozzávalók:

  • Leveles tészta 500 g
  • Köles 200 ml
  • Víz 400 ml
  • Rizsital 200 ml
  • Nádcukor 3-4 evőkanál (ízlés szerint)
  • citrom leve és héja fél
  • kókuszreszelék 2 ek
  • növényi tejszín 200 ml
  • bogyós gyümölcs 200 g

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A leveles tésztát kinyújtjuk, és egy tetszőleges méretű kerek formával kiszaggatjuk a süti lapocskáit. Majd az előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. (egy másik tepsivel le is nyomhatjuk sütés közben a lapocskákat, hogy ne puffadjanak fel) Majd kihűtjük.

Közben a kölest is megfőzzük, a vízzel és a rizsitallal. Még melegen hozzá keverjük a nádcukrot és ezt is kihűtjük. Amikor kihűlt hozzá adjuk a citrom héját és levét, a kókuszreszeléket és a keményre felvert növényi tejszínt (ebből egy pár kanálnyit ha félre tezsünk, tudnunk majd vele díszíteni). Szépen összedolgozzuk. Majd a lapocskákat megkenjük a krémmel, és megdíszítjük a gyümölcsökkel.

Építhetünk tornyocskákat is. Porcukrozva, azonnal tálaljuk. :-)

 

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet