új

Gluténmentes Lepényke

  • 50 perc
100%

Gluténmentes Lepényke

Hozzávalók a töltelékhez:

  • Barna rizsliszt 200 g
  • Napraforgó darálva 100 g
  • Lenmag darálva 100 g
  • Kukoricaliszt 50 g
  • Köles egy harmad bögre
  • szódabikarbóna 1 kk
  • olaj fél dl
  • víz másfél dl a tésztához és a köles főzéséhez még másfél bögrényi

 

Szükséges eszközök: bögre 2,5 dl-es, tál, keverő eszköz, daráló, kis lábas, botmixer, tepsi (kb 20cm x 27 cm méretű), sütőpapír.

Elkészítés:

A kölest, sós vízben feltesszük főni (1 rész köles, 3 rész víz, csipet só), forrástól számítva 15 perc alatt elkészül. Ha megfőtt botmixerrel krémesítjük.

Közben, a többi alapanyagot egy tálba mérjük, majd hozzá adjuk a kölest is. Finoman összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Kicsit elsimítjuk a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Remekül kiválthatjuk vele a kenyeret és igazán egyszerű elkészíteni. :-)

 

Recept nyomtatása

2 megjegyzés

  1. Szia! Érdeklődnék, h ez a kenyér vajon mennyire lehet hízlaló? Tudsz erről valamit? Köszi!
    Szép napot!
    Mariann

  2. Szia Mariann!
    Sajnos dietetikus nem vagyok, viszont egy normál kenyérhez képest, kisebb energia bevitel, de azért minden olajos mag és a rizs is szénhidrát forrásnak számít. :-) Remélem azért tudtam segíteni! Kriszti

    Zsikla Krisztina 2016-03-07 at 17:32

Hagyj üzenetet