Cseresznyés ,,piskóta”
A sütiről:
A legegyszerűbb gyümölcsös süti. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető (meggy, cseresznye, szilva, kajszi barack, málna, stb.) Szeretettel ajánlom Verusnak is :-)!
Hozzávalók:
Tepsi mérete: 22 cm x 30 cm
- liszt 30 dkg
- nád porcukor 15 dkg
- bio sütőpor fél csomag
- olvasztott növényi margarin 15 dkg
- növényi tej (én a biopontos rizsitalt használom hozzá) 2 dl
- gyümölcs (friss, magozott) 30 dkg
- egy harmad vanília rúd kikapart belseje
Szükséges eszközök:
Konyhai mérleg, edény a margarin olvasztásához, 1 tál, keverő kanál, daráló, ha nem porcukrot vásároltunk, tepsi.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. Előkészítjük a tepsinket és sütőpapírral béleljük, vagy kikenjük margarinnal.
Előkészítünk egy akkora tálat, amiben minden hozzávalónk el fog férni a tésztához.
Kimérjük, és a tálba tesszük a lisztet, a sütőport. Ezeket finoman összeforgatjuk, egy kanállal. Majd hozzáadjuk, a porcukrot, vaníliát, a magozott gyümölcsünket, és ezzel is finoman elkeverjük, és csak ezután keverjük hozzá az olvasztott margarint és a növényi tejet.
Beöntjük a tepsibe, és mehet a sütőbe 25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. (A fogpiszkálót beleszúrom a süti közepébe és, ha még ráragadt valami addig hagyom bent, amíg már semmi nem maradt a fogpiszkálón.)
Kicsit hagyjuk pihenni és máris tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá.
Nagyon jó recept, végre olyat találtam amit én is meg tudok enni. Viszont annyi kérdésem lenne, hogy milyen sütésre állitsam a sütőt? Kétszer elkészitettem, tűpróbával, de végül mégsem sült át teljesen.