DSCN3852_kicsi.xnbak

Cseresznyés Vegán ,,piskóta”

  • 45 perc
69%

Cseresznyés ,,piskóta”

A sütiről:

A legegyszerűbb gyümölcsös süti. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető (meggy, cseresznye, szilva, kajszi barack, málna, stb.) Szeretettel ajánlom Verusnak is :-)!

Hozzávalók:

Tepsi mérete: 22 cm x 30 cm

  • liszt 30 dkg
  • nád porcukor 15 dkg
  • bio sütőpor fél csomag
  • olvasztott növényi margarin 15 dkg
  • növényi tej (én a biopontos rizsitalt használom hozzá) 2 dl
  • gyümölcs (friss, magozott) 30 dkg
  • egy harmad vanília rúd kikapart belseje

Szükséges eszközök:

Konyhai mérleg, edény a margarin olvasztásához, 1 tál, keverő kanál, daráló, ha nem porcukrot vásároltunk, tepsi.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. Előkészítjük a tepsinket és sütőpapírral béleljük, vagy kikenjük margarinnal.

Előkészítünk egy akkora tálat, amiben minden hozzávalónk el fog férni a tésztához.

Kimérjük, és a tálba tesszük a lisztet, a sütőport. Ezeket finoman összeforgatjuk, egy kanállal. Majd hozzáadjuk, a porcukrot, vaníliát, a magozott gyümölcsünket, és ezzel is finoman elkeverjük, és csak ezután keverjük hozzá az olvasztott margarint és a növényi tejet.

Beöntjük a tepsibe, és mehet a sütőbe 25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. (A fogpiszkálót beleszúrom a süti közepébe és, ha még ráragadt valami addig hagyom bent, amíg már semmi nem maradt a fogpiszkálón.)

Kicsit hagyjuk pihenni és máris tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá.

Recept nyomtatása

Nincs megjegyzés

Hagyj üzenetet