IMG_6886

Burgonya krémleves

  • 50 perc
100%

Burgonya krémleves

Krémesen selymes és meglepően finom leves, már – már hihetetlen, hogy egyszerű krumpliból készül.

Hozzávalók:

  • burgonya 1 kg
  • vöröshagyma 3 fej
  • fokhagyma 3 gerezd
  • friss kakukkfű ág 1 db
  • friss rozmaring ág 1 db
  • babérlevél 3 db
  • bors
  • olaj
  • növényi margarin vagy zsír 1 ek
  • napraforgómag a tálaláshoz
  • esetleg 1 dl növényi tejszín

Szükséges eszközök:

Lábas, kés, vágódeszka, serpenyő, tea tojás, botmixer.

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a lábasban kevés olajon feltesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, és időnként kevergetjük. Néhány perc után hozzáadjuk a fokhagymákat (megtisztítva, de egészben), a babérlevelet, a teatojásba zárt kakukkfüvet és rozmaringot. Egyet keverünk rajta és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a hozzávalóinkat. Néha kevergetjük és után pótoljuk az elpárolgott vizet. Eközben megpucoljuk és felaprítjuk a burgonyát. Ha ezzel megvagyunk a krumplit is a lábasba tesszük és bő vízzel felengedjük. Sózzuk és készre főzzük.

Amikor a burgonya már puha, kiszedjük belőle a 3 db babérlevelet és a teatojást is. Ekkor a botturmixxal krémesítjük. Ha túl sűrű, akkor még vízzel (vagy a növényi tejszínnel) beállíthatjuk a végső sűrűségét, majd elkeverjük benne az 1 ek margarint.

Elővesszük a serpenyőt és szárazon beletesszük a napraforgó magot. Néhány perc alatt, folytonos kevergetés közben, kissé megpirítjuk.

Ezután máris tálalhatunk. Jó étvágyat kívánok hozzá.

 

Recept nyomtatása

1 megjegyzés

  1. A kremlevesek a ferfiak koreben megosztoak, de az biztos, hogy ezzel a burgonya kremlevessel a piritott kolbasz miatt csakis sikert arathatunk!

Hagyj üzenetet