bounty_sutemeny

Bounty torta

  • 120 perc
100%

Bounty torta

A sütiről:

Az igazán biztos siker receptje. Nem diétás, de alkalmanként belefér, és garantált, hogy mindenki emlegetni fogja.

Hozzávalók:

Tortához: 28 cm-es tortaformához (2 lapos torta készítéséhez)

A tortához való teljes mennyiség:

  • liszt 48 dkg
  • nád porcukor 24 dkg
  • kakaópor 8 ek
  • bio sütőpor 1 csomag
  • olaj 2 dl
  • víz 3 dl

1 laphoz való mennyiség:

  • liszt (ízlés szerint fehérbúzaliszt vagy teljes őrlésű búzaliszt is lehet, vagy ezek kombinációja) 24 dkg
  • nád porcukor 12 dkg
  • 20-22%-os kakaópor 4 ek
  • bio sütőpor (én a dm-eset használom leginkább) 1/2 csomag
  • olaj vagy olvasztott margarin 1 dl
  • víz 1-2 dl

Krémhez a teljes 2 lapos tortához való mennyiség:

  • rizstej (én a biopont natúr rizsitalt használom) 1 l
  • fehér tönkölybúzaliszt 40 dkg
  • kókuszreszelék (200 g a krémbe, 100 g díszítésre) 300 g
  • nádcukor (kivételesen annál jobb minél fehérebbet kapunk, hogy nagyjából fehér maradjon a krémünk) 8 – 10 ek
  • zsiradék (Ez lehet kókuszzsír, sütő margarin ki mit szeret használni. A lényege, hogy ne olaj legyen, hogy a hűtés alatt, vissza tudjon dermedni a krémünk.) 100g
  • vanília (a Rapunzel-es vaníliát ajánlom, ha ehhez nem jutunk hozzá, egyszerűen vanília rúdból kaparjunk bele keveset) csipet

Szükséges eszközök:

Konyhai mérleg, mércés pohár az olajhoz, 1 tál, keverő kanál, 1 lábas és még egy keverő kanál vagy habverő, daráló, ha nem porcukrot vásároltunk, 28 cm-es tortaforma, a torta tálalásához nagy tányér vagy torta állvány.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. Előkészítjük a tortaformánkat és kikenjük olajjal.

Előkészítünk egy akkora tálat, amiben minden hozzávalónk el fog férni a tésztához.

Kimérjük, és a tálba tesszük a lisztet, a sütőport. Ezeket finoman összeforgatjuk, egy kanállal. Majd hozzáadjuk, a kakaóport, a porcukrot, ezzel is finoman elkeverjük, és csak ezután adjuk hozzá az olajat és a vizet. Kissé folyós állagúnak kell lennie.

Beöntjük a tortaformába, és mehet a sütőbe 30-35 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. (A fogpiszkálót beleszúrom a süti közepébe és, ha még ráragadt valami addig hagyom bent, amíg már semmi nem maradt a fogpiszkálón.)

Ha ezzel megvagyunk és kitettük hűlni a lapunkat, akkor ugyanezt megcsináljuk még egyszer a második laphoz.

Közben elkészítjük a krémet is. Legalább 2 l-es lábassal dolgozzunk, hogy minden beleférjen.

A lábasba mérjük a lisztet. A rizstejet fokozatosan adjuk hozzá, közben keverjük, hogy csomómentes maradjon.  Feltesszük a tűzhelyre és folyamatos kevergetés közben felfőzzük. Kb 15 perc, amíg elkészül. Félrehúzzuk és hozzáadjuk a cukrot, a zsiradékot, és a 200 g kókuszreszeléket. Jól elkeverjük és hűlni hagyjuk.

Miután minden kihűlt:

Az alsó lapot rátesszük arra, amin majd tálalni szeretnénk, mert később már nehézkesen lehet mozgatni. Megkenjük jó vastagon a krémmel, majd rámehet a másik lap. Azt is alaposan megkenjük, körben is. Majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, és így tesszük hűtőbe pihenni. Lehetőleg másnap tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!

Recept nyomtatása